”Diplom for godt arbejdsmiljø” skærper overblikket og giver konkret rådgivning til virksomhedens arbejdsmiljø

Ved at benytte ARBEJDSMILJØHUSETS diplom sikrer virksomheden, at lovkrav overholdes samt styrker ledelsens arbejde med arbejdsmiljøet – og er på forkant med sikkerheden for de ansatte.

Med ”Diplom for godt arbejdsmiljø” får virksomheden:

• Oprettet og vedligeholdt system for arbejdsmiljøledelse
• Årlig gennemgang af ledelsesværktøj
• Telefonrådgivning i ARBEJDSMILJØHUSET
• Konsulent fra ARBEJDSMILJØHUSET kan deltage arbejdsmiljøudvalgsmøder
• Konsulent fra ARBEJDSMILJØHUSET besøger byggepladser med rådgivning

Trivsel i sjakket

En gang om året tager konsulent i ARBEJDSMILJØHUSET Ole Christiansen turen til Tilst lidt uden for Aarhus til Malerfirma Ernst Hansen A/S. Her gennemgår han sammen med ledelsen, hvordan året er gået med arbejdsmiljøet.

”Især for større virksomheder er vores diplom en stor hjælp til at bevare overblikket og have system i arbejdsmiljøledelsen,” siger Ole Christiansen.

”Det er en revision af virkeligheden, kan man sige. Jeg lægger meget vægt på at komme ud og se, at der er de rigtige værktøjer, og at de er orden,” fortæller Ole Christiansen.

Han følger alle de jyske firmaer med ”Diplom for godt arbejdsmiljø”, hvor han i løbet af året udfører alt fra:

• Firmaernes årlige auditbøger
• Besvarer spørgsmål fra hotline
• Kommer på byggepladsbesøg

Malerfirma Ernst Hansen A/S har fire malermestre og 65 malersvende og -lærlinge.
Malermester Kim Lauritsen fortæller, at firmaet som led i deres arbejdsmiljøindsats for et par år siden gennemførte en trivselsundersøgelse blandt malersvendene.

”Vi havde mere end 90 procent, som var tilfredse,” siger Kim Lauritsen stolt.

Firmaets trivselsindsats handler om alt fra sammensætning af deres malersjak til tilpasning af arbejdet for nedslidte medarbejdere.

Besøg på pladsen giver konkret hjælp

I løbet af året tager konsulenterne fra ARBEJDSMILJØHUSET med ud på byggepladser. Her kan de både få talt med de ansatte direkte og give gode råd.

”Det er væsentligt med den snak, vi får ude på byggepladserne. Her hører vi om deres arbejde, deres ergonomi, og vi kan vejlede og hjælpe dem direkte. Det kan være med arbejdsstillinger eller med råd til brug af hjælpemidler,” siger Ole Christiansen.

Besøgene er ofte en løftestang til at få opmærksomhed på en konkret løsning.

Malerfirmaet har fem – seks ansatte, der kører servicevogn. En af dem har på grund af nedslidning fået tilrettelagt arbejdet uden tunge løft.

Styr på papirerne

ARBEJDSMILJØHUSETS ”Diplom for godt arbejdsmiljø” er en billigere løsning end de mere omfattende certificeringer, og det giver i samme høje grad styr på arbejdsmiljøet og papirerne.

”Mange virksomheder siger til os, at det er en fordel, at vi ser dem over skulderen i løbet af året. Det skærper bevidstheden, så de husker at få opdateret skemaer og husker hjælpemidlerne,” fortæller konsulent Ole Christiansen.

Hos Malerfirma Ernst Hansen A/S er diplomet en god tryghed, når Arbejdstilsynet kommer.

”Ved sådan en screening er det dejligt, at vi bare kan vise dem alle papirer og vise, at alt er på plads. Det giver os en ro. Og hvis Arbejdstilsynet finder noget, der skal rettes op på, så løser vi det hurtigt sammen med Ole Christiansen,” siger Kim Lauritsen.

Også på byggepladserne giver diplomet vægt bag malerfirmaets fokus på sikkerheden.

”Vores svende skal ikke arbejde et skidt sted. Så må vi sige til byggeledelsen, vi kan risikere at miste diplomet, hvis ikke tingene er i orden. Det giver respekt,” siger malermester Kim Lauritsen.

“Trivsel er et nøgleord, for det lønner sig i sidste ende.”
Ole Christiansen, ARBEJDSMILJØHUSET

Diplom i styring af arbejdsmiljø
Diplomet er for den virksomhed, som på den ene side vil forpligtige sig til at oprette og vedligeholde et arbejdsmiljøledelsessystem, der lever op til kravene i ISO 45001 – men på den anden side ønsker en økonomisk lempeligere løsning.

Med et Diplom fra ARBEJDSMILJØHUSET vil virksomheden hurtigt kunne opnå arbejdsmiljøcertificering efter ISO 45001.

>> Læs mere om vores hjælp til jeres arbejdsmiljøledelse

Kontakt

Arbejdsmiljøkonsulent Thomas Lütken, Tlf: 20494485